Prenumerera
Prenumerera
CC BY-SA 4.0 Frankie Fouganthin , Mona SAhlin var ansvarig minister i den socialdemorkatiska regering som skötte efterarbetet kring Estoniakatastrofen.

Mona Sahlin förnekar att hon hade en romans med sin livvakt

2017 åtalades Mona Sahlin för osant intygande. efter att han skrivit felaktiga löneintyg åt sin förra livvakt inför bostadsköp. Detta uppdagades efter en granskning av Expressen 2016. Hon fick på omedelbar verkan lämna sitt uppdrag som nationell samordnare mot våldsbejakande extremist.

– Varför uppstår frågan till mig om jag skulle ha en kärleksrelation till min livvakt? Varför får en kvinnlig politiker plötsligt ryktet runt sig att hon har en älskare? säger hon i ”Skavlan”, i SVT häromdagen.

Som motreplik sade programledaren Fredrik Skavland:

-Kan du förstå att man undrar varför du gick så långt för just den här personen?

Mona Sahlin svara med en undanflykt.

Enligt SvD drömde Mona om ett toppjobb i New York och tanken var att livvakten skulle flytta med henne till andra sidan Atlanten. Misstankar växer onekligen ifrån sådana här sammanträffanden.

Mona Sahlin var ett gift kvinna vid denna tidpunkt och det är anmärkningsvärt hur oseriöst hon såg på sitt äktenskap. Mona Sahlin verkar dessutom ha en naiv syn kring hur hennes uppträdande påverkar hennes och socialdemokratins trovärdighet. Hon begick ett lagbrott för sin förra livvakt och det är inte konstigt att flertalet bedömer att hon och livvakten hade en romans.