Prenumerera
Prenumerera
© Foto: Kristian Pohl/ Regeringskansliet

Miljöpartiet och Centerpartiet: Vill göra förmånsbil 25 % dyrare

Regeringen har som ambition att höja kostnaderna på tjänstebilar för att likställa dessa kostnader med en privatägd bil. Tanken enligt ett förslag är att miljöbilar ska få behålla rabatten som de nu har, skriver di.se.

Förslaget kommer vara en del av regeringens höstbudget och anses vara del av den gröna skatteväxlingen och omställningen till förnyelsebar energi.

I en intervju med DN säger finansmarknadsminister Per Bolund (MP) att han bedömmer att det är 25 procent mer lönsamt med förmånsbil utifrån dagens skatteupplägg. Den skillnaden kommer med det här förslaget att slopas.

Centerpartiet verkar enligt Di:s rapportering vara en stark aktör bakom detta förslag. Det är tveksamt om deras landsbygds väljare kommer uppskatta detta då dessa är väl beroende av sina bilar. Men Centerpartiet har onekligen de senaste åren blivit med förknippat med Stureplan än den svenska landsbygd som är avgörande för ett självhushållande jordbruk i Sverige.