Prenumerera
Prenumerera
CC BY-SA 4.0 Wille Öhgren

Sabuni: Nej till budgetförhandling med SD – nöjd med S-samarbetet

Det blev inget tydligt svar från Liberalernas Nyamko Sabuni kring hur hon ser på ett eventuellt samarbete med Sverigedemokraterna när hon intervjuades i Aktuellt häromdagen. Hon verkar i dagsläget vara väldigt nöjd och belåten med det S-samarbete som Liberalerna har, enligt SVT.

– Ju längre hon dröjer med svaret desto längre dröjer det innan partiet antingen fortsätter falla eller gå upp i opinionen, säger SVT:s inrikespolitiske kommentator Mats Knutson.

DN rapporterade igår om att liberalerna fått igenom ett skattesäkningspaket på 10 miljarder i den kommande budgeten i förhandlingar med S och M-regeringen. Skettesäkningen berör bolagsskatten och ökade avdragsmöjligheter kring forskning och utveckling. Skattesäkningarna kring investeringar bedöms dock vara tillfälliga. Ändå är Sabuni nöjda med S-samarbetet.

Hon markerade stark att hon inte trodde på tanken att budgetförhandla med Sverigedemokraterna när hon frågades ut i Akutellt. Den stora frågan är om hon skulle säga det samma om SD skulle vilja stödja en linje där alla dessa skattesänkäningar kunde förbli permanenta.