Prenumerera
Prenumerera
© Holger Ellgaard

Afrikanskt och arabiskt människohandelsnätverk ställas inför rätta

 Totalt 12 personer med arabisk och afrikansk påbrå åtalas nu för grova narkotikabrott och människohandel. En av dem är en 27 år gammal man ifrån Syrien, skriver polisen på sin hemsida. Brotten skedde i södra Stockholm under perioden 6 november 2019 till 17 februari 2020. Åtalet väcktes i onsdags.

Nätverket styr idag narkotikaförsäljningen i Vårberga, påstår kammaråklagare Lars Ågren på riksenheten för internationell och organiserad brottslighet i ett uttalande via polisens hemsida.

– De minderåriga har rekryterats för att sälja narkotika och därmed utsatts för ett nödläge, säger åklagare Lars Ågren till SVT. Hans ambition är att definiera denna rekrytering som människohandel inför rätten.

Polisen för idag en kamp mot den växande gängbrottsligheten i hela landet där Stockholm givetvis har hamnat mycket i fokus. Ny lagstiftning har diskuterats ifrån politiskt håll men nu vill åklagare Lars Ågren pröva om lagstiftningen kring människohandel kan används mot personer som rekryterar minderåriga in i de kriminella organisationerna, rapporterar SVT.