Prenumerera
Prenumerera
© Handelsbanken Carina Åkerström är VD för Handelsbanken

Handelsbanken stänger 180 kontor i Sverige

Idag kom beskedet. Handelsbanken stänger nästan 50 % av sina kontor i Sverige, enligt ett pressmeddelande på deras hemsida. 180 av deras 380 kontor kommer att försvinna. Handelsbanken kommer ha verkställt detta vid slutet av 2021. Totalt kommer 1000 anställda att beröras.

Ambitionen, enligt pressmeddelandet, är att göra en miljardsatsning på deras digitala miljöer och digitala kundtjänster då de märker att allt fler kunder vill få service den vägen.

Handelsbankens VD Carina Åkerström meddelar att fackliga förhandlingar kommer inledas per omgående.

Beslutet ifrån Handelsbanken förvärrar en redan tuff arbetsmarknad för personer med utbildning och kompetens inom ekonomi och administration. Arbetsförmedlingens yrkeskompass kan utifrån statistisk grund ge en vägledande beskrivning kring hur läget ser ut för denna kategori på arbetsmarknaden. För ekonomiassistent anses läget vara mycket besvärande med tuff konkurrens i dagsläget, enligt arbetsförmedlingen.