Prenumerera
Prenumerera
Bilden tillhör Public Domain

Amerikanska skogsbränder – Dödstalen stiger i Oregon

Nu har dödstalen från skogsbränderna börjat rapporteras in ifrån även delstaten Oregon. Ett dussintal befaras ha omkommit medan 50 person saknas fortfarande, enligt New York Post.

The Oregonian skildrar hur farhågorna växer för att merparten av de saknade inte kommer påträffas vid liv. Delstaten har upprättat ett mobilt bårhus som dessutom har som uppgift att försöka identifiera de mänskliga kvarlevorna som påträffas. Över en miljon hektar skog har elddrabbats i Oregon som är ett mycket större område en den västmanländska skogsbranden slukade 2014. Oregons guvernör Kate Brown, kallar branden för den värsta i deras livstid. 50 Personer saknas och en dussintal har redan omkommit i bränderna, enligt New York Post.

I granndelstaten Kalifornien sätts också nya rekord. Här har nästan 1,5 miljon hektar brandhärjats och hittills har 30 människor omkommit i skogsbränderna.

Enligt CNN har dessa delstater efterfrågan mer insatser ifrån den federala regeringen för stöd kring klimatförändringarna som delstaternas ledning ser som orsaken till varför skogsbränderna tilltagit allt mer de senaste åren.