Prenumerera
Prenumerera
Bilden tillhör Public Domain

Bränderna i USA: Allt högre dödstal

28 människor har offciellt dödförklarats i anslutning till skogsbränderna på USA:s västkust Det är högst troligt att siffan kommer att öka den närmaste tiden, enligt den amerikanska nyhetsbyrån AP.

Tio tusentals människor är på flykt och situationen verkar inte gå åt rätt håll, skriver Expressen nu i helgen. I Oregon har 40 000 personer evakuerats. Denna delstat är att betraktas som den värst drabbade.

Totalt  ska 28 dödsfall ha inrapporterats men enligt nyhetsbyrån AP kommer denna siffra troligtvis att öka.

29 000 brandmännen är nu i aktiv tjänst med att bekämpa elden som är ur kontroll. I Californien har Guvenören signerat en lag som ger frihetsberövade inom kriminalvården möjlighet att utbildas till profesionella brandmän om de deltar i släktnings – och räddningsarbetet. Detta rapporterer den amerikanska tidningen USA Today.