Prenumerera
Prenumerera
Bilden är i Public Domain

Personer med Afa-samröre gripna med järnrör i norra Stockholm

7 personer har gripits i norra Stockholm vid lunchtid. De ska ha varit beväpnade med järnrör och batonger och enligt polisen har de haft som avsikt att genomföra någon form av misshandel. De är därmed misstänkta för förberedelse till grov misshandel.

Enligt uppgifter som Expressen tagit del utav har de misstänkta koppling till vänsterextrema grupper, däribland Afa. Poliser i piketbilar ska ha stoppat två personbilar längst med Huvudstadsleden i Stockholm kl 12 på lördagen.

– Det var i samband med att vi kontrollerade två bilar som de här personerna greps. De har haft olika tillhyggen med sig, säger Per Fahlström, presstalesperson vid Stockholmspolisen till Expressen.

Gripande geomfördes efter att tillhyggen, såsom basebollträn och järnrör, upptäkts i de stoppade bilarna av polisen.