Prenumerera
Prenumerera

Alexej Navalnyj: Vaken och kan prata

Putinkritiker som insjuknat under en flygresa har börjat återhämta sig i Berlin. Enligt uppgifter ifrån flera medier har han under den gågna veckan vaknat till och pratar igen.
Alexej Navalnyj är en av Vladimir Putins kritiker. Svenska Morgonbladet rapporterade om hans insjuknande för i förra månaden, 20 augusti under en inrikesflygning i hemlandet. Efter en del krångel kunde ha slutligen transporteras till Berlin där adekvat sjukvård fanns att tillgå.
I slutet av veckan som varit unde flera medier, däribland Sky News, meddela att han han inte enbart har vaknat till men även kan prata. Han hans allmänna tillstånd förbättras och han bedömnds att vara på bättringsvägen.
Enligt vissa bedömare, däribland skribenter på Washington Post, var Navalyj blott en irritation för Kreml och egentlingen inget rejält hot. Om anklagelserna att han förgiftats av regimen är sanna tyder det på en ordenligt game-changer i rysk politik, där politiskt våld används mot även mediåkra aktörer som anses vara i opposition.