Prenumerera
Prenumerera
Aftonbladets huvudkontor vid Kungsbron Creative Commons Ankara

Aftonbladet varslar journalister

Aftonbladets ledning och journalistkåren har nu förhandlat färidigt. Efter att vakanser och provanställningar räknats bort ska tidningen minska sin personalstyrka på redaktionen med 26 personer, rapporterade SVT under gårdagskvällen.

Aftonbladet har idag 350 anställda och detta blir då en personalminskning på 7,5 procent. Flera journalister erbjöds andra tjänser men tackade nej och slutar därmed på frivillig basis och har erbjudits avgångsvederlag. Enligt Aftonbladets egna artikel ska utöver dessa journalister 7 övriga anställda varslas.

Mediekoncernen Schibsted äger bland annat Aftonbladet och Svenska Dagbladet och andra tidningar i norden. Koncernen lade i maj fram ett sparpaket på en halv miljard och detta kommer försvaga den politiskt korrekta diskursen i mediasverige.