3 3.8 Wisconsinprotester efter ytterligare skjutning
Prenumerera
Prenumerera

Wisconsinprotester efter ytterligare skjutning

Den 29 årige  afroamerikanan, Jacob Blake, konfronterades på söndags av 3 poliser i den amerikanska staden Kenosha, i delstaten Wisconsin. Av någon anledning avlossades skott som resulterade i att hans sköts i ryggen och avled, framför sina 3 barn. Detta ska ha inträffat ring 17:00 tiden under söndagen. Ärendet har gett Back Lives Matters -rörelsen luft under sina vingar och nu resulterat i ytterligare demonstrationer och kravaller. Nationalgardet är inkallat för att stävja upploppen, berättar CNN sina sändningar.

Gummikulor, tårgas och distraktionsgranater används just nu flitigt av polisen mot upprorsmakarna som dessutom anlägger bildbränder i huvudsakligen händelserna centrum, staden Kenosha. Dessa försöker ta kontroll över parken framför domstolsbyggnaden rapporterar DN.se Utegångsförbud råder för tillfället i området.

Det finns flertalet videos av detta slag från orten. Filmerna har spridda källor och är att betraktas som äkta. Återigen drabbas USA:s näringsliv och företagare av förödelse när BLM-rörelsen drar fram.

Kenosha drabbades av liknande upplopp tidigare under sommaren.