Prenumerera
Prenumerera
Public Domain

Mördade mannan på Lidingö var grovt kriminell

En skottskadad person hittades död i Lidingö under måndagen och polisen larmades vid 10 tiden. Den avlidne är känd hos polisen sedan innan för ett flertal brott.

– När vi kom till platsen så påträffades en avliden person i en bil, med skottskador, säger Per Fahlström, presstalesperson vid polisen i region Stockholm.

Den avlidne är en man i 29 års åldern och var själv dömd för ett rån mot en pantbank i Västerås 2015. Påföljden blev fängelse 3 och ett halvt år, rapporterar VTL.se. Den dömde hade vid det tillfället redan 17 punkter i belastningsregistret och ett förflutet som kriminell, ända sedan tonåren. Vid 17 år ålder rånade han en ICA Nära-Butik.

Sedan domen för pantbanksrånet 2015 förekommer 29-åringen inte i några fler domar. Enligt somliga medier finns det en del som tydde på att han ville lämna de kriminella banorna. Som i så många andra fall har det förflutna en tendens att fånga personer som tidigt hamnar i det kriminella och försjunkit djupt i dess parallellsamhälle. En smidig exit kan i många fall vara svår att hitta.

Enligt SVT hade den avlidne skyddade personuppgifter och att mordet misstänks ha kopplingar till blodiga konflikter inom den undre världen i Stockholm. Alla uppgifter är dock inte bekräftade.

Mordet på Lidingö speglar även att den svenska brottsligheten numera är spridd i hela landet även i landets socioekonomiskt starka områden.