Prenumerera
Prenumerera

Ryske oppositionspolitikern Aleksej Navalnyj har hamnat i koma

Den ryske oppositionspolitikern Aleksej Navalnyj har hamnat i koma. Han uppvisade först symptom på förgiftning och intensivvårdas nu på sjukhus i Sibirien, enligt hans talesperson.
Läkarna jobbar hårt med att rädda hans liv, säger biträdande sjukhuschef Kalinitjenko. Men enligt flera källor saknar detta landsbygssjukhus i Omsk den utrusning som behövs för att de honom optimal vård.
Aleksej Navalnyj var på väg med flyg från den sibiriska staden Tomsk till Moskva när han insjuknade. Planet tvingades därmed landa i Omsk. Här vårdas har idag och hans stab poängterar att hans tillstånd är allvarligt.
”Vi förmodar att Aleksej förgiftades av någonting som blandats i hans te. Det var det enda han drack i morse”, skriver talespersonen Kira Jarmysj på Twitter.
Ambulansflyg till Berlin
Ifråm privathåll har finansierades ambulansflyg så att Aleksej kunde flyga till Berlin under gårdagsnatten, skriver tyska mediabolaget DW. Det står även klart att Tysklands förbundskansler Angela merkler ställer sig bakom detta agerane. På fredagsmorognen anlände han och hans fri till sjukhets Berlin Charité.
Men under fredagen kan svenskadagbladet rapportera attt dennes överläkare helt pltsöligt ändrat inställnign och nu säger att han är för sjuk för att flyttas. Flera bedömare.
Aleksesj talesperson Kira jarmysj

Kreml: Inga bevis
Kreml meddelar i ett uttalande att man följer utvecklingen kring Navalnyjs tillstånd.
”Precis som med alla ryska medborgare så önskar vi honom ett snabbt tillfrisknande” säger talespersonen Dmitrij Peskov.
Han uppger att det ännu inte finns några bevis för förgiftning.