Här om månaden skrev moderaten och riksdagsledamoten Rebecca Uvell en debattartikel i DN där hon argumenterade för att Sverige borde upphäva flyktingstatusen och återkalla uppehållstillstånd för de flyktingar som reser till sin hemländer. När Sverige evakuerade i Afghanistan tvingades vi, med skattebetalarna pengar, hämta hem afghaner som rest dit på semester innan talibanerna vann mark.

Nu vill fler toppmoderater driva den frågan.

Maria Malmer Stenergard (M), migrationspolitisk talesperson och riksdagsledamot, menar att personer som har fått skydd i Sverige, vilka sedan återbesöker sina hemländer, lär bli av med sina uppehållstillstånd.

-Jag tycker att det väcker frågan om vi verkligen ger uppehållstillstånd till rätt personer. Om man väljer att åka tillbaka och semestrar i det land som man har sökt skydd ifrån, då kanske man inte har haft de skyddsskäl som man en gång hävdade, säger hon till SVT.