Försvarsmakten har äntligen lyckats etablera fem nya regementen och en ny flygflottilj. I pressutskick meddelar försvaret att de är redo för invigning.

Försvarsmakten fick i uppdrag av Sveriges riksdag och regering att rusta landet ytterligare efter att de ryska aktiviteterna i Georgien och Ukraina tilltog. Den tillväxt som vi nu ser rent militär i Sverige kommer att fortsätta under hela 2020-talet, om tidigare riksdagsbeslut får stå fast.

Den 24 september kommer K 4 i Arvidsjaur hissa flaggan med invigningsceremonier under hösten och nästkommande år.

– De nya regementena och flygflottiljen kommer att bidra till en mer uthållig organisation, vi kommer utbilda fler värnpliktiga och får inte minst en geografisk närvaro i strategiskt viktiga områden, säger Försvarsmaktens produktionschef Johan Svensson, i ett pressmeddelande.