8.3 C
Stockholm
onsdag, september 22, 2021

Bli plusmedlem

spot_img
spot_img

Filip Sjöströms arrangemang mot restriktionerna fortsätter med framgång

Filip Sjöström har under coronahysterin gjort sig känd för demonstrationerna och marscherna för ”frihet och sanning.”.

Hans evenemang är reaktioner emot coronarestriktionerna. Med sitt civilkurage utmanar han etablissemanget och bland annat inför media och offentligheter att ”Vi är armén i tredje världskriget”. När vi intervjuade honom i våras konstaterade han att hans rörelse berörde många, däribland medelålders kvinnor, som känner att någonting är fel med hela coronahysterin.

I somras genomförde Filip restriktionskritiska festligheter på Gotland.

”Festivalen och festligheterna på Gotland gick bra. Det är ett långsiktigt projekt som med största sannolikhet kommer att återkomma nästa sommar. Vi vill hjälpa människor att leva som fria i en tid där det blir svårare och svårare.”, säger han till oss när vi åter

Han märker att många är i behov av att träffa andra och känna sig fria och ha ”fest och dans utan restriktioner”. Han ser det som sin uppgift att fylla detta ”behov”.

Myndigheterna har trots allt inte reagerat än då det under sommaren trodde att restriktionerna var på väg att upphävas. Men Filip Sjöström misstänker att redaktionerna är på väg tillbaka under hösten och vintern.

Filips projekt heter Freedomfest och kan läsas om på www.freedomfest.me. Här poängterar arrangörerna att ”Det har gått ett och ett halvt år sedan det gick att dansa på en nattklubb. Det tycker vi är fel. Det är en mänsklig rättighet att få samlas, umgås och att dansa.”

Rörelsens senaste tillställning hölls i söndags där de öppnade upp för diskussion och samtal kring frihet och därpå fest och dans sent in på småtimmarna.

”Jag vill tacka alla som kom i söndags för att diskutera frihetsrelaterade frågor, nätverkande och sedermera dansa långt in på småtimmarna”, skriver Filip på sin facebooksida efter tillställningen.

 

Liknande artiklar

- Advertisement -spot_img

Senaste nytt