-5.8 C
Stockholm
fredag, december 3, 2021

Bli plusmedlem

spot_img

SCB: En miljon nya invandrare till 2040

Enligt SCB kommer antalet skrivna i Sverige vara 11 miljoner till 2040. Detta bedömds vara ett resultat av fortsatt invandring, bland annat av invandrargrupper som föder fler barn än svenskar. Merparten av denna invandring är ifrån tredje världen.

”Hur många som faktiskt uppehåller sig i Sverige vet inte myndigheterna”, sammanfattade Dagens Nyheter i sin kommentar om statistiken. Statistiken kommer ifrån Skatteverkets folkbokföringsregister och kan därmed har stora luckor och med att det befinner sig troligtvis stora mängder illegala invandrare i landet.

Mellan åren 2011 och 2020 var invandringen orsaken till folkökningen i samtliga av Sveriges län, enligt DN.

– Det kommer att vara den största faktorn i alla län utom Stockholms och Gotlands län, säger Alexandra Malm, statistiker på SCB i ett pressmeddelande.

 

Liknande artiklar

- Advertisement -spot_img

Senaste nytt