4 C
Stockholm
lördag, oktober 23, 2021

Bli plusmedlem

spot_img
spot_img

Svenska kyrkan kritiserar idén om språkkrav för medborgarskap

Regeringen beslutade i oktober 2019 att en särskild utredningen skulle ta fram ett förslag kring hur språktest och samhällskunskapstest ska bli grunden för svenskt medborgarskap. Utredningen har växt fram som del av januariavtalet mellan regeringen, Centerpartiet och Liberalerna.

Men Svenska kyrkan går nu ut med kritik mot denna intention ifrån regeringen.

– Svenska kyrkan vill bidra till att minska utsattheten i våra samhällen och skapa social sammanhållning och gemenskap. Vi är oroliga att dessa förslag kommer leda till ökad segregation vilket främst drabbar de människor som redan är i utsatta situationer, säger Karin Sarja, chef vid avdelningen för kyrkoliv på kyrkokansliet, i ett uttalande.

Svenska kyrkan påstår att det inte finns någon forskning som styrker tesen om att högt ställda språkkrav leder till bättre integration. Skulle kravet gå igen poängterar kyrkan att de vill se att dessa krav är väldigt lågt ställda.

 

Liknande artiklar

- Advertisement -spot_img

Senaste nytt