-5.8 C
Stockholm
fredag, december 3, 2021

Bli plusmedlem

spot_img

Allt närmare ett Brexitavtal – enligt Downingstreet

Ett handelsavtal mellan EU och Storbritannien verkar vara i görningen enligt DI.se. Enligt källor ska britterna ha gjort eftergifter för att möjliggöra en närmande i avtalsfrågan som nu pågått länge och vissa medier bedömer att en lösning kan komma att presentera under dagen, julafton.

En högt uppsatta EU-diplomat påstår att parterna är väldigt nära att komma överens om ett handelsavtal. Det krävs emellertid att EUs medlemsländerna ratificerar avtalet och de stora konflikthärdarna som återstår är fiskerättigheter och konkurrensförutsättningar inom handel. Det är framförallt fiskerättigheterna som har kompromissats på ifrån Storbritanniens sida.
Enligt the Guardian har medlemsländernas ambassadörer inkallat för att under julaftonen möjliggöra ett godkännande av ett eventuellt avtal. Även 10 Downtingstreet bekräftar dessa uppgifter.

EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen ska också ha varit i löpande kontakt med Storbritanniens premiärminister Boris Johnson ska ha haft intensiv kontakt de senaste dygnen.
Det finns dock källor, menar DI.se som tror att risken är stor för ett avtalslöst Brexit iallafall.

Liknande artiklar

- Advertisement -spot_img

Senaste nytt