4 C
Stockholm
lördag, oktober 23, 2021

Bli plusmedlem

spot_img
spot_img

Federley träffade pedofilen på nätet – Annie Lööf kan ha vetat

Alternativmedia har döpt Fredrick Federleys sambo till Örebropedofilen. De bor ihop på en går i Dalarna och hela förhållandet inledes via kontakter på dejtingappen Grindr enligt Stoppa Pressarna.

Boenden i Dalaorter Björnbo, där Federleys gård ligger, har också talat med Stoppa Pressarna.

– Vi har inte blivit riktigt kloka på det här, mannen har känts heterosexuell men ändå valt att leva med Fredrick. Vi har trott att mannen har varit något av en sol-och-vårare, säger en av dem till sajten.

Enligt källor kände Federley till mannens omfattande sexualbrottslighet och ska ha berättat för omgivningen om att sambon ”suttit inne”. Mannan hade ett 9 årigt fängelsestraff bakom sig för 22 barnvåldtäkter. Federley visste detta med avbröt inte förhållandet.

Då han varit så öppen med sambon förflutna är det troligt att flertalet centerpartister kände till detta. Ett kort tid innan avslöjandet gick centerpartiers ordförande Annie Lööf ut i Expressen med en debattartikel där hon krävde intensifierat arbete mot pedofiler. Artikeln kan tolkas som ett försök att undanleda kritik mot partiet för det uppdagande. Detta kan även tyda på att partiet känt till det hela sedan länge. Det är även mystiskt att Federley tar en paus och inte tingas avgå med skam. Mycket tyder på ett stureplansliberalismens inom centerpartiet har en mindre hård syn på pedofili.

 

 

Liknande artiklar

- Advertisement -spot_img

Senaste nytt