8.2 C
Stockholm
onsdag, september 22, 2021

Bli plusmedlem

spot_img
spot_img

Kina: 8 500 moskéer har rivits av regimen

TT rapporterar att uppemot 17 000 moskéer i Xinjiang-provinsen i nordvästra Kina rivits eller åsamkats skada. Den kinesiska regimen har historiskt har konflikter med landets muslimer som huvudsakligen bor i denna region. Uppgifterna kommer ifrån en australiensisk tankesmedja.

Totalt har 8500 moskéer totalförstört och det är troligt att regimen ligger bakom detta. Därpå har minareter demolerats i stor skala. Detta har skett under 3 års tid och dessa ska ha kartlagts via satellitbilder. Varken kristna kyrkor eller buddistiska tempel har skadats under denna räd.

Den kinesiska regeringen verkar se den muslimska befolkningen som ett möjligt säkerhetshot och det sägs att de systematiskt bedriver ”omskolning” av denna.

Enligt Expressen nekar Kina till anklagelserna om att ha förstört moskéer.

 

 

 

 

Liknande artiklar

- Advertisement -spot_img

Senaste nytt